Mainos

Syyte: Linnanmäen joukkotappelussa potkittiin raskaana ollutta naista

Linnanmäen joukkotappelusta syytetyt ovat kiistiväneet kaikki syytteet Helsingin käräjäoikeudessa tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä. Osa ei ollut mielestään osallistunut tappeluun lainkaan, ja osa piti toimiaan hätävarjeluna.

Syyttäjä vaatii viidelle nuorehkolle naiselle ja miehelle rangaistusta pahoinpitelyistä. Kolme syytetyistä on saman kurditaustaisen perheen sisaruksia ja kaksi somalialaistaustaisia. Syyttäjän mukaan ryhmät olivat vastakkain tappelussa, johon liittyi lyömistä, potkimista ja hiuksista repimistä.

Oikeudessa kuultiin sekä syytettyjä että asianomistajia, jotka kertoivat tappelun alkaneen Kieputtimen jonossa.

Kurdien mukaan somalialaisille oli huomautettu jonossa etuilusta. Jonot olivat pitkät, koska Linnanmäellä oli tuolloin tarjouspäivä. Suukopua oli kurdien mukaan tullut myös kurdinaisen huivittomuudesta, jota somalit moittivat.

Naiset olivat alkaneet töniä toisiaan ja kaatuneet maahan, kun tappeluun oli tullut mukaan lisää väkeä.

Syyte: Potki raskaana ollutta

Kurdiperheen veljeä syytetään kolmesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan hän potki kolmea somalialaista rintaan, vatsaan tai kasvoihin. Yksi heistä oli raskaana.

Mies kiisti potkimisen, mutta myönsi kiskoneensa kahakassa mukana olleita auttaakseen siskojaan.

Mies harrastaa SM-tasolla thainyrkkeilyä. Harrastus herätti oikeudessa keskustelua ja kiistaa oli muun muassa siitä, olisivatko syyttäjän kuvailemat potkut voineet aiheuttaa naisille vain lieviä vammoja.

Nujakan kerrottiin aiheuttaneen osapuolille muun muassa ruhjeita ja raapimisjälkiä.

Linnanmäki jouduttiin sulkemaan nujakan vuoksi etuajassa. Poliisi arvioi aikanaan, että tappelussa oli jollain tavoin mukana jopa 150 nuorta. Myös oikeudessa kävi ilmi, etteivät kaikki väitetyt osallistujat olleet syytettynä oikeudessa.

Oikeus antaa tuomionsa jutussa ensi viikon perjantaina.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.