Mainos

Syytäjä vaatii lestadiolaisvaikuttajalle ankaraa rangaistusta

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä vaikuttaneelle miehelle luettiin tänään seksuaalirikossyytteet Espoon käräjäoikeudessa.

Heti valmisteluistunnon aluksi oikeudenkäynti ja kaikki juttua koskevat asiakirjat päätettiin salata rikoksen uhrien suojelemiseksi. Uhreja on kaksi.

Lestadiolaisvaikuttajaa syytetään törkeistä raiskauksista ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jutussa on myös toinen syytetty. Hänen sukulaismiestään syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä raiskauksista.

- Tulen vaatimaan ankaraa ehdotonta vankeusrangaistusta kummallekin. Tämän laajemmin en voi asiaa kommentoida, sanoo kihlakunnansyyttäjä Leena Salovartio rangaistusvaatimuksestaan.

Oikeudenkäynti jatkuu pitkälle helmikuuhun. Syyttäjä kertoo vaativansa tuomiosta aikanaan oikeudelta julkisen selosteen.

Toisen uhrin asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo tekojen olevan vakavia, kuten myös rikosnimikkeistä voidaan päätellä.

- Seksuaalirikokset aiheuttavat aina uhrin elämään vakavia vaikeuksia. Sitä suurempia, mitä herkemmässä vaiheessa lapsi on, mitä pidempään teot ovat kestäneet ja mitä läheisemmässä suhteessa lapsi on tekijään.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.