Mainos

Syystalven matkat myyty lähes loppuun

Kanaria ei enää iske suomalaisiin.

Talvimatkat ulkomaille on syksyn osalta myyty lähes loppuun. Lokakuun lopulta jouluun asti paikkoja löytyy ainoastaan rippeiksi.

-Joulukuun alkupuolella on vielä jonkin verran tilaa, kertoo toimistopäällikkö Maija Nurminen Suomen Matkatoimisto Oy:stä. Kaukokohteet ovat erittäin suosittuja: esimerkiksi Thaimaan kohteet Bangkok, Hua Hin, Cha-Am ja Phuket on myyty käytännössä loppuun.

Arabiemiirikunnissa sijaitsevaan Dubaihin löytyy ainoastaan muutamia paikkoja. Kaukokohteiden lisäksi Madeiran matkat on myyty hyvin. Kanariansaarilta tilaa kuitenkin löytyy paremmin.

-Ihmiset näköjään ovat jo tutkineet Kanarian läpikotaisin ja haluavat nyt jotain muuta, Nurminen toteaa. Matkanjärjestäjien tarjonta on Kanarialla myös runsaampaa kuin muualla, mikä selittää vapaat paikat.

Praha ja Barcelona suosiossa


Räntää ja lunta paetaan kaukokohteiden lisäksi myös Euroopan kaupunkeihin.

-Vielä marraskuulle saa Euroopan kaupunkeihin matkan, mutta syys-lokakuu on aivan tukossa. Samoin joulua on myyty mukavasti, Nurminen kertoo. Kaupungeista suosituimpia ovat Praha, Barcelona, Rooma ja Pariisi.

-Kaupunkeihin matkustavat usein keski-ikäiset pariskunnat. He ovat kiertäneet jo rantakohteet, ja haluavat nyt paljon muuta. Nuoret ovat enemmän rantaihmisiä, Nurminen arvioi. Kevätpuolen kauko- ja kaupunkimatkoja on vielä tarjolla, mutta esimerkiksi hiihtolomien ajaksi varataan matkoja jo nyt.

Räätälöity matka kiinnostaa

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät tekevät asiakkaille myös yhä enemmän ns. räätälöityjä matkoja. Räätälöidyt matkat suuntautuvat yleensä kauemmaksi, esimerkiksi Kuubaan, Mauritiukselle, Floridaan ja Kaukoitään.

Kuuban räätälöity matka voisi sisältää esimerkiksi viikon pääkaupungissa Havannassa ja viikon Varaderon rantalomakohteessa. Myös esimerkiksi Pariisin-matkaaja voi halutessaan lähteä kiertämään Ranskaa; matkatoimisto järjestää lennot ja hotellit määrätyistä kohteista.

Myös ns. lennä ja autoile -paketit kiinnostavat suomalaisia: ensin lennetään johonkin kohteeseen, otetaan sieltä auto ja liikutaan sen jälkeen itsenäisesti ympäri maata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.