Mainos

Syyssateet alkamassa: Vettä, tuulta ja räntää – pohjoiseen lunta loppuviikolla

Sää on muuttumassa tällä viikolla syksyisemmäksi, Lapissa jo talvisemmaksi. Korkeapaine väistyy itään ja matalapaine ottaa vallan viikon keskivaiheilla. Tuuli voimistuu keskiviikkona.

Maanantai ja tiistai ovat viileitä ja enimmäkseen pilvipoutaisia, vähäisiä tihkusateita voi tulla paikoin. Etelässä pilvisyys saattaa rakoilla tiistaina. Päivälämpötilat ovat 5-10 asteessa. Länsirannikolla hajanaiset sateet ovat mahdollisia tiistai-iltana ennakoiden keskiviikon sateita.

– Keskiviikkona Suomeen saapuu voimakas matalapaine. Voi olla, että tuuli käy lähellä myrskylukemia läntisillä merialueilla tai puuskissa myrskylukemissa länsi- ja lounaisrannikolla. Samalla maan etelä- ja keskiosaan leviää laajempia ja yhtenäisempiä sateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sateet leviävät keskiviikkona iltapäiväksi ja illaksi itään. Torstaina sateet jatkuvat maan keskivaiheilla suunnilleen Jyväskylän ja Oulun välillä. Sadealueen pohjoisreunalla voi sataa jo paikoin räntää, Lapissa puolestaan voi tulla joitain vähäisiä lumikuuroja.

Loppuviikollakin sateita tulee ajoittain, sillä useampi sadealue on kulkemassa Suomen yli.

– Pohjoiseen saattaa tulla useampi senttimetri lunta. Voi olla, että nämä lumet jäävät jo maahan, sillä sää kylmenee siellä. Lämpötilat jäävät perjantain jälkeen pohjoisessa päivälläkin pääasiassa nollan vaiheille tai hieman pakkaselle. Etelään virtaa loppuviikolla lounaasta lämpimämpää ilmaa ja päivälämpötilat ovat kymmenen asteen tienoilla, sanoo Aleksi Jokela.

Viikon sademäärät ovat etelässä 20-40 millimetriä ja Lapissa 5-10 millimetriä. Selkeinä öinä pohjoisessa voi olla 5-10 astetta pakkasta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.