Syyskuu alkaa märkänä – sunnuntaina rankkaa sadetta ja ukkosta

Viikonloppu on maan etelä- ja keskiosassa epävakainen. Sunnuntaiksi ennustetaan ajoittain rankkoja sade- ja ukkoskuuroja etelään ja länteen. Pohjoisessa viikonvaihde on melko poutainen.

Tänään perjantaina sadekuuroja tulee etelä- ja lounaisrannikon tuntumassa sekä Pohjois-Lapissa. Aurinkoisinta on Oulun korkeudella ja Etelä-Lapissa. Näillä alueilla voi olla ensi yönä hallaa, Koillismaalla jopa yöpakkasta. Muualla yö on pilvisyyden takia lämpimämpi.

Lauantaina sadekuurot ovat mahdollisia Etelä-Suomessa.

– Lämpimän meren ylle kehittyy ukkoskuuroja, jotka voivat ajautua myös rannikolle ja sisämaahan. Ukkosia syntynee herkemmin merelle myöhäisillasta ja sunnuntain vastaisena yönä, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantai on Keski- ja Pohjois-Suomessa poutainen, mutta monin paikoin pilvinen päivä. Lämpötila vaihtelee Etelä-Suomen 20 asteesta Pohjois-Lapin 13 asteeseen.

Sunnuntain vastaisena yönä hallanvaara on lähinnä Etelä-Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan selkeillä alueilla.

Sunnuntaina syvenevä matalapaineen keskus liikkuu Lounais-Suomea viistäen kohti kaakkoa.

– Kaakonpuoleiset tuulet voimistuvat ja ainakin maan etelä- ja länsiosaan leviää rankkojakin sadekuuroja, paikoin sataa yhtenäisesti. Ukkoset yleistyvät, ennustaa Markus Mäntykannas.

Idässä ja pohjoisessa sunnuntai on enimmäkseen poutapäivä, mutta pilvisyys vaihtelee.

Lämpötilat jäävät sunnuntaina sateessa 15 asteen vaiheille, muualla maassa ollaan 15-20 asteessa. Lämpimintä on saderintaman etupuolella kaakossa.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta ja viikon säästä.

Lue myös:

    Uusimmat