Mainos

Syyskausi alkoi eduskunnassa vaalirahakeskustelulla

Eduskunta aloitti tänään syysistuntokautensa käymällä läpi syksyn kunnallisvaaleissa voimaan tulevaa uutta vaalirahoituslakia.

Kevään vaalirahoituskandaalin jälkeen nopeasti valmisteltua lakia moitittiin puutteelliseksi. Varsinkin vasemmiston ja vihreiden edustajat ihmettelivät, miksi uudessakaan laissa ei ole määräyksiä siitä, että lain rikkominen johtaisi rangaistuksiin. Lain hylkäämistä ei silti esitetty.

- Lakiesityksen osalta olen pettynyt siihen, että siinä ei vieläkään esitetä rangaistusta lain noudattamatta jättämisestä, sanoi vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.

Oikeusministeri Tuija Brax puolestaan tuohtui siitä, että oikeusministeriötä moitittiin, ettei se valvonut edellisen lain noudattamista. Asiaa tutkii myös oikeuskansleri.

- Mistä ihmeestä me olisimme voineet tietää mitä on jätetty ilmoittamatta toisin kuin on totta, kun meillä ei ole oikeutta tarkastaa, Brax sanoi.

Vaalirahoituksen uudistaminen jatkuu kunnallisvaalien jälkeen Lauri Tarastin johtamassa työryhmässä. Uusi laki tulisi voimaan ensi kesän EU-vaaleihin.

Eduskunnan täysistunnot on tästä lähtien nähtävissä suorana lähetyksenä internetissä.

Liikkeelle lähtö sujui kuitenkin pahasti kangerrellen. Runkoverkon vian takia lähestys alkoi näkyä vasta puolen tunnin kuluttua sen alkamisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.