Mainos

Syyriassa poikkeuksellisen verinen päivä - kymmeniä kuoli, lähes sata loukkaantui

Syyriassa on ollut tänään poikkeuksellisen tuhoisa päivä. Maan suurimmassa kaupungissa Aleppossa räjähti usean pommin sarja, joka tappoi kapinallislähteen mukaan ainakin 40 ihmistä ja haavoitti lähes sataa.

Pommit olivat ilmeisesti autopommeja ja suurin osa räjäytettiin hallituksen joukkojen kontrolloiman Saadallah al-Jabrin aukion läheisyydessä. Alue on hallituksen joukkojen kontrollissa ja siellä sijaitsevat muun muassa sotilashotelli ja upseerikerho.

Kapinallisten joukot epäilivät uutistoimisto AP:lle, että yksi iskujen kohde saattoi olla hallituksen upseerikerho, joka tuhoutui räjähdyksissä täysin.

Autopommit olleet harvinaisempia Aleppossa

Syyriasta iso osa on pitkän sisällissodan aikana muuttunut enemmän tai vähemmän taistelualueeksi.

Alepposssa pommi-iskuja on nähty taistelujen rinnalla vielä vähän, toisin kuin Damaskoksessa ja Homsissa. Aleppon taistelut kapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä ovat kuitenkin viime aikoina kiihtyneet.

Kansannousu presidentti Bashar al-Assadin vastaan on kestänyt jo yksi ja puoli vuotta. Sisällissodaksi muuttuneessa kansannousussa on kuollut kapinallislähteen mukaan yli 30 000 ihmistä. YK:n arvion mukaan Syyriasta on virrannut naapumaihin yli 235 000 pakolaista.

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.