Mainos

Syyrian vetäytyminen alkaa tänään

Vetäytymisen on määrä alkaa tänään heti sen jälkeen, kun Syyrian ja Libanonin johtajat ovat tavanneet.

Syyria alkaa siirtää joukkojaan Libanonissa tänään. Joukkojen vetäytymisaikataulusta kertoo Libanonin väistyvä puolustusministeri Abdel Rahim Murad. Muradin mukaan joukkoja aletaan siirtää itään Bekaan laaksoon.

Uutistoimisto Reutersin mukaan vetäytyminen alkaa huomenna heti sen jälkeen, kun Syyrian ja Libanonin johtajat ovat tavanneet Damaskossa.

Libanonilaisen Hizbollah-järjestön johtaja Hassan Nasrallah on kutsunut Beirutiin Syyriaa tukevan mielenosoituksen huomiseksi. Nasrallah vakuutti samalla, ettei Hizbollah luovu aseistaan kansainvälisestä painostuksesta huolimatta.

Nasrallahin mukaan syyrialaisjoukkojen vetäminen Libanonista olisi vaarallista, koska Libanon ja Syyria ovat edelleen "sodassa" keskenään.

"Tämä ei riitä"

Syyrian presidentti Bashar al-Assad ilmoitti lauantaina, että Syyrian joukot vedetään ensin Bekaan laaksoon ja myöhemmin Syyrian rajan tuntumaan. Syyrialaisministeri sanoi presidentin puheen jälkeen ymmärtäneensä, että joukot siirrettäisiin Syyrian puoleiselle rajavyöhykkeelle.

Syyrian vetäytymistä Libanonista voimakkaasti vaatinut Yhdysvallat ei ollut tyytyväinen presidentin ilmoitukseen. On selvää, että hänen sanansa eivät olleet riittäviä meille Yhdysvalloille eikä koko kansainväliselle yhteisölle, sanoi ulkoministeriön edustaja Adam Ereli.

Ranskan ulkoministeri Michel Barnier piti Syyrian ilmoitusta tärkeänä askeleena, kun taas EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana vaati Syyrialta tarkkaa aikataulua vetäytymisestä.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.