Mainos

Syyrian sota täyttää Libanonin palestiinalaisleirejä entisestään

22:35

Humanitaarisen kriisin syveneminen Syyrian sodan seurauksena näkyy erityisesti palestiinalaisten keskuudessa, kun ennestään ylikuormittuneet vuosikymmeniä vanhat pakolaisleirit yrittävät ottaa vastaan rajan yli paenneita palestiinalaisia.

Libanonissa on vanhastaan arviolta 300 000 palestiinalaista. Nyt heitä on tullut yli 50 000 enemmän.

Monet Libanonissa asuneet siirtotyöläiset ovat tuoneet perheensä tänne jakamaan ennestään ahtaat asunnot. Asuntopula on aiheuttanut sen, että huonokuntoisia rakennuksia laajennetaan rakentamalla lisäkerroksia.

Shatilan vuonna 1949 perustetun pakolaisleirin olot alkavat olla sietämättömät. Alue on kooltaan vain vajaan neliökilometrin laajuinen ja rakennettu aikanaan vain muutamalle tuhannelle pakolaiselle. . Leirille tulijoilla ei yleensä ole mukanaan enää mitään ja monet joutuvat turvautumaan vieraanvaraisuuteen.

Fahd Abu Khaled kertoo perheensä saapuneen Shatilaan viime huhtikuussa.

– Maksoimme Libanonin rajalla jokaisesta perheenjäsenestä 17 euroa, hän tuskailee.

Se on paljon jo lähes kaikkensa menettäneelle. Perheenjäseniä on viisi.

Shatilan pakolaisleiri on tyypillinen esimerkki siitä, kun pakolaiskriisi jää ratkaisematta. Tänne päätyneet Syyriasta tulleet palestiinalaiset ovat jälleen pakolaisia, toistamiseen.

Unicefilla työskentelevä Miriam Azari näkee tilanteen toivottomana.  "Tuplapakolaisille" ei ehkä koskaan tule sellaista oloa, että he olisivat kotona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.