Mainos

Syyrian sodasta yhä barbaarisempi: Sotilaan sydän syötiin

Jo yli kaksi vuotta jatkunut Syyrian sisällissota muuttuu päivä päivältä verisemmäksi ja brutaalimmaksi.

Vastikään netissä julkaistu video kuolleen sotilaat ruumiin häpäisemisestä on tuomittu laajalti.

Videolla esiintyy mies, jonka kerrotaan olevan hyvin tunnettu kapinallisten taistelija. Mies viiltää hallituksen joukoissa taistelleen sotilaan ruumiin auki, repii irti sydämen ja maksan ja syö osan sydämestä.

Videon aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan ruumiinhäpäisijä "vaikuttaisi olevan tunnettu kapinallistaistelija Homsin kaupungista". Järjestö on tuominnut teon jyrkästi.

Myös Syyrian kapinalliset ovat ilmoittaneet tuomitsevansa jyrkästi "kauhean ja epäinhimillisen videon, mikäli se osoittautuu aidoksi."

Uutiskanava CNN on haastatellut paikallista kapinallisten armeijaan kuuluvaa tiedottajaa Tariq al Sayedia, joka kertoo tuntevansa ruumiinhäpäisijän.

Al Sayedin mukaan video on kuvattu reilu kaksi viikkoa sitten Homsin kaupungissa rajuissa taisteluissa, joissa kuoli useita hallituksen ja kapinallisten sotilaita.

Hän kertoo vaatineensa kapinallistaistelijaa poistamaan tämän netissä julkaiseman videon välittömästi.

– Tämä oli yksittäinen tapaus. Miehen toiminta ei edusta millään tasolla Vapaan Syyrian armeijan toimintatapoja. Hän edustaa videolla vain itseään, korosti al Sayed CNN:lle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.