Mainos

Syyrian sisäministeri teki itsemurhan

Sisäministeri Ghazi Kanaan teki itsemurhan kaksi viikkoa sen jälkeen, kun häntä oltiin kuulusteltu tutkittaessa Libanonin entisen pääministerin salamurhaa.

Syyrian hallitus kertoo, että maan sisäministeri Ghazi Kanaan on tehnyt itsemurhan. Uutistoimisto Sanan välittämän lausunnon mukaan Kanaan surmasi itsensä toimistossaan Damaskoksessa iltapäivällä.

Sisäministeri puhui libanonilaiselle radioasemalle aiemmin päivällä. Tällöin hän sanoi, että hänen kommenttinsa radiolle olivat hänen "viimeinen julistuksensa".

Kanaan toimi kaksi vuosikymmentä vuoteen 2002 asti Syyrian sotilastiedustelun päällikkönä Libanonissa. YK:n tutkijat kuulustelivat häntä vain kaksi viikkoa sitten Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn salamurhan tutkimusten yhteydessä.

Syyrian hallitus on kiistänyt syytökset, joissa Syyriaa ja sen liittolaisia Libanonissa on laajalti epäilty Haririn murhasta.

Kanaan puolusti radiossa syyrialaisjoukkojen läsnäoloa Libanonissa sanoen, että Syyrian joukot olivat tehneet kaikkensa säilyttääkseen Libanonin yhtenäisyyden. Samalla hän syytti tiedotusvälineitä maiden välisten suhteiden vahingoittamisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.