Mainos

Syyrian sekasorto pahenee: Käteinen loppuu, miljoonat pakenevat taisteluita

Syyriassa jopa miljoona ihmistä on maansisäisessä evakossa taistelujen takia, arvioi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR. Eilisissä taisteluissa on ihmisoikeusjärjestön mukaan kuollut yli 300 ihmistä, mikä on korkein määrä sitten kansannousun alkamisen.

Pako taistelujen jaloista on kiihtynyt Syyrian sisällä viime viikosta lähtien. Syyrialaisia pakenee myös ulkomaille. YK:n pakolaisjärjestön saamien tietojen mukaan Libanoniin olisi kahden vuorokauden aikana paennut jopa 30 000 syyrialaista.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan käteinen on loppunut monista pankeista maan pääkaupungissa Damaskoksessa. Tämän takia pakolaisjärjestö on ryhtynyt jakamaan Damaskoksessa käteistä apua tarvitseville. Taistelut Damaskoksessa jatkuvat.

Syyrian Turkin-vastaisella rajalla kapinallisjoukot ovat vallanneet yhden raja-aseman rajussa taistelussa. Irak kertoi aiemmin sulkeneensa tärkeimmän rajanylityspaikkansa Syyrian-vastaisella rajalla. Raja-asema suljettiin sen jälkeen, kun Syyrian kapinallisten kerrottiin eilen vallanneen kaikki vartioasemat Irakin-vastaisella rajalla.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 20.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.