Mainos

Syyrian presidentti: Terroristit hävitetään

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on kuvaillut ankarin sanoin taipumattomuuttaan hallituksen vastustajien kukistamisessa.

Assad sanoi harvinaisessa tv-haastattelussa, että Syyrian hallituksen velvollisuus on "hävittää terroristit maan joka kolkasta". Vain siten hallitus voi Assadin mukaan suojella kansaa.

- Kun terroristit eliminoidaan, on mahdollista, että kymmeniä, satoja, jopa tuhansia ihmishenkiä voidaan pelastaa, Assad sanoi eilen Iranin valtiontelevision haastattelussa.

Hän viittasi viime kuussa tapahtuneeseen Houlan verilöylyyn, jossa surmattiin yli 100 ihmistä. Osa heistä oli naisia ja lapsia. YK:n tutkijat eivät ole pystyneet varmuudella selvittämään keitä surmaajat olivat. Tutkijat kuitenkin epäilevät hallitukselle uskollisten joukkojen olevan vastuussa ainakin osasta kuolemista.

Assad torjui jyrkästi kaikki Syyrian ulkopuolelta tarjottavat ehdotukset maassa 16 kuukautta jatkuneen väkivallan lopettamiseksi.

- Emme hyväksy mitään ei-syyrialaista mallia, esitetään sitä sitten suurista maista tai ystävällisistä maista. Kukaan ei tiedä yhtä hyvin kuin me itse, miten Syyrian ongelmat ratkaistaan, hän sanoi.

YK.n päätöslauselmat ovat Assadin mukaan Syyrian vihollisten keino yrittää puuttua maan sisäisiin asioihin. Tukea näkemykselleen Assad on saanut varsinkin Venäjältä.

Huomiseksi suunniteltu kansainvälinen Syyria-kokous uhkaakin peruuntua Venäjän vastustuksen takia. YK:n erityislähettiläs Kofi Annan on ehdottanut väliaikaisen siirtymäkauden hallituksen muodostamista Syyriaan. Venäjää yritetään vielä taivutella tänään.

Iranin television haastattelussa presidentti al-Assad korosti omaa sitoutumistaan poliittisiin uudistuksiin.

- Mutta terroristeille ja heitä tukeville hallituksille niillä uudistuksilla ei ole mitään merkitystä, hän sanoi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.