Mainos

Syyrian pakolaisten kova väite: "Syyrian hallitus on Isisin takana"

Samalla kun koko muu maailma kiittelee yhteistä rintamaa, joka on syntymässä Syyriassa Isisin tukahduttamisen ympärille, Suomessa asuvien pakolaisten mielessä tilanne näyttää hämäykseltä.

- Syyriassa on useita väkivaltaisia ryhmiä, mutta jos puhutaan Isisistä, sen taustalla on Syyrian hallitus, sanoo Sami Kubtan.

Hän on tullut Suomeen syyskuun alussa ja asettunut perheineen Pietarsaaren kaupunkiin Pohjanmaan rannikolla. Internet pitää miehen tiukasti kiinni Syyrian tapahtumissa, mutta länsimainen näkemys tilanteesta saa syyrialaisen lämpenemään.

- Nyt Syyrian hallitus on saavuttamassa tavoitteensa. Se on halunnut saada väkivaltaisuudet Isisin tilille ja onnistunut siinä. Nyt kaikki on juuri niin kuin Syyrian hallitus toivoo: Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat tulevat hallitusta ja hyökkäävät pahaa Isisiä vastaan, arvostelee Sami Kubtan.

Armeija hallitsee Syyriassa

Kubtanin perhe pakeni Homssin kaupungista pari vuotta sitten, kun levottomuudet yltyivät verisiksi. Kolmilapsinen perhe sai YK:n pakolaisstatuksen Jordaniassa ja pääsi vajaa kuukausi sitten muuttamaan Suomeen.

Kubtanien mukaan Syyrian hallitus on kohdellut omaa kansaansa jo vuosia kuin roskasakkia - omien kansalaisten tappaminen ei ole ollut harvinaista saati hankalaa.

- Lähdimme Syyrian armeijan ja näiden rikollisten vuoksi, jotka haluavat vain tappaa ja tuhota. Ellemme olisi lähteneet, olisimme jo kuolleita, uskoo perheen äiti Nabila Kubtan.

Pariskunta esittelee syyrialaisilta nettisivuilta videoita, jotka ovat raakuudessaan järkyttäviä. Armeijan sotilaat ruoskivat maassa makaavia syyrialaismiehiä, jotka voihkivat tuskissaan keskellä katua - keskellä päivää.

- Emme voi palata Syyriaan, ennen kuin siellä vallitsee rauha ja demokratia. Odotamme Syyriaa, jossa lapsemme voivat hymyillä, sanoo Nabila Kubtan.

Sami Kubtan toivoo, että Syyrian hallitus luopuisi tai pakotettaisiin luopumaan vallasta ja maahan saataisiin demokratia ja vapaat vaalit.

- Isisin tuhoaminen vain palvelee hallituksen tavoitteita. Syyrian hallitus itse on kaiken pahan alku ja juuri, sanoo Sami Kubtan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.