Mainos

Syyrian pääministeri loikkasi ja liittyi kapinallisten riveihin

Syyrian pääministeri Riad Hijab on loikannut ja ilmoittaa liittyneensä opposition riveihin. Hän on toistaiseksi korkea-arvoisin loikannut hallinnon edustaja.

Syyrian valtiollinen televisio kertoi päivällä ensin, että Hijab on erotettu. Pian tämän jälkeen Britanniassa toimivat oppositioaktivistit sekä jordanialaiset virkamieslähteet kertoivat, että Hijab on paennut Syyriasta ja loikannut perheineen Jordaniaan.

– Ilmoitan täten loikkaamiseni terroristihallinnosta ja että olen liittynyt vallankumouksen riveihin. Olen tästä päivästä lähtien tämän siunatun vallankumouksen soturi, kertoi Hijabin tiedottaja al-Jazeera-kanavalle lukemassaan lausunnossa.

Hijab nousi pääministeriksi toukokuisten parlamenttivaalien jälkeen. Hänen seuraajansa on varapääministeri Omar Ghalawanji.

Turkissa uutistoimisto Anatolia puolestaan uutisoi, että jälleen yksi Syyrian armeijan kenraaleista on loikannut. Kenraali saapui Turkkiin viiden muun korkea-arvoisen upseerin kanssa.

Turkkiin on kriisin aikana loikannut jo 31 syyrialaiskenraalia, joista osa on palannut kotimaahansa liittyäkseen kapinallisten riveihin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.