Mainos

Syyrian kapinalliset toivovat aseellista tukea

Syyrian kapinalliset toivovat Yhdysvalloilta aseellista tukea. Kapinallisten edustajan Selim Idrisin mukaan kapinalliset tarvitsevat suuria määriä aseita ja ammuksia.

Yhdysvallat lupasi myöhään eilen Suomen aikaa tarjota sotilaallista tukea Syyrian kapinallisille. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli ilmoittanut Syyrian hallituksen käyttäneen kemiallisia aseita kapinallisia vastaan. Yhdysvallat on jo aiemmin epäillyt kemiallisten aseiden käyttöä Syyriassa, mutta se ei ollut varma, olivatko niitä käyttäneet kapinalliset vai Syyrian hallitus.

Yhdysvallat ei ole vahvistanut, aikooko se aseistaa kapinallisia. Uutistoimisto Reutersin nimettömän lähteen mukaan presidentti Barack Obama on antanut luvan tarjota asetukea kapinallisille.Obama aikoo keskustella Syyrian tilanteesta sekä Yhdysvaltojen kongressin kanssa että G8 -maiden tapaamisessa Pohjois-Irlannissa ensi viikolla.

Kapinalliset hävisivät viime viikolla taistelun Syyrian hallituksen joukkoja vastaan Qusairin rajakaupungista. Kaupunki oli kapinallisille strategisesti tärkeä.

YK:n mukaan Syyrian yli kaksi vuotta jatkuneessa sisällissodassa on kuollut yli 90 000 ihmistä.

(MTV3–STT–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.