Mainos

Syyrian ja Israelin rauhanneuvotteluja lykättiin

Israelin ja Syyrian rauhanneuvottelujen seuraavaa kierrosta on lykätty tuonnemmaksi, kertoi Israelin edustaja tänään.

Israel, Davidin tähti

Neuvottelujen oli määrä jatkua keskiviikkona Yhdysvalloissa. Pääministeri Ehud Barakin kanslian edustajan mukaan neuvottelujen jatkumiselle ei ole asetettu mitään uutta päivämäärää.

Barak on perunut huomiseksi kaavaillun matkansa Yhdysvaltoihin neuvottelujen lykkääntymisen vuoksi. Rauhanneuvottelujen edellinen kierros päättyi noin viikko sitten ilman merkittäviä tuloksia. Syyria sanoi aiemmin, ettei neuvottelujen jatkamisessa ole mieltä, ellei Israel lupaa vetäytyä kokonaan Golanin kukkuloilta.
Syyrialaisten on kerrottu olleen jo käydyillä neuvottelukierroksilla pettyneitä siihen, ettei Israel ole suostunut tähän Syyrian päävaatimukseen. Barakin edustaja ei tänään kertonut mitään syytä neuvottelujen lykkääntymiselle.

Pommi-isku Pohjois-Israelissa


Kaksikymmentäkuusi ihmistä haavoittui pommiräjähdyksessä Haderan kaupungissa Pohjois-Israelissa tänään, sanoi poliisi.

Haavoittuneista yhden tila on vakava, muut saivat lieviä vammoja, kerrottiin sairaalasta. Pommi oli sijoitettu pankin ulkopuolella olevaan roskapönttöön kauppatorin lähelle. Poliisi epäilee hyökkäyksestä palestiinalaisterroristeja.

Israelin pääministeri Ehud Barak sanoi, että pommin tarkoituksena oli mitä ilmeisemmin vahingoittaa Lähi-idän rauhanprosessia. Hän lupasi hallituksensa tekevän kaikkensa terrorismin kukistamiseksi.

Barak oli jo aiemmin varoittanut palestiinalaisten ääriainesten yrityksistä häiritä lopulliseen rauhansopimukseen tähtääviä neuvotteluja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin Beirutin-toimistoon myöhemmin lähetetyssä faxissa pommin asettajaksi ilmoittautui ryhmä nimeltään Omar al-Mukhtarin joukot miehitetyssä Palestiinassa. Ryhmä sanoi kohdistaneensa iskunsa "siionistisiin jengeihin".

Kymmeniä israelilaisia on saanut surmansa tai haavoittunut äärisuuntaa edustavien Hamas-järjestön ja Jihad-liikkeen itsemurhapommi-iskuissa ja muissa hyökkäyksissä sen jälkeen kun Israel ja palestiinalaiset solmivat väliaikaisen rauhansopimuksen Oslossa vuonna 1993.

Israelin asevoimat sanoi viime viikolla pidättäneensä useita Jihadin jäseniksi epäiltyjä henkilöitä saatuaan tietoja mahdollisesta hyökkäyksestä. Sotilaslähteiden mukaan pidätettyjä on parikymmentä.
(STT-Reuters-AP-AFP) I

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.