Mainos

Syyria vaatii kirjallista takuuta oppositiolta

Syyrian hallitus on asettanut lisää ehtoja väkivaltaisuuksien lopettamiselle. Syyria haluaa oppositiolta kirjallisen takuun siitä, että opposition joukot laskevat aseensa, jos hallitus tekee samoin.

- (YK:n ja Arabiliiton erityislähettiläs) Kofi Annan ei ole vielä esittänyt kirjallisia takuita siitä, että aseistautuneet terroristiryhmät lopettavat kaiken väkivallan, Syyrian ulkoministeriöstä sanotaan.

- Annan ei ole myöskään toimittanut kirjallisia takuita siitä, että Qatarin, Saudi-Arabian ja Turkin hallitukset lopettavat terroristiryhmien rahoittamisen.

YK asetti aiemmin tällä viikolla takarajan Syyrian taistelujen lopettamiselle. YK vaatii, että Syyrian hallitus lopettaa taistelut tiistaihin mennessä ja oppositio torstaihin mennessä.

- Syyria ei anna saman toistua kuin silloin, kun arabitarkkailijoiden läsnä ollessa hallituksen joukot vetäytyivät kaupungeista. Aseistautuneet terroristiryhmät järjestäytyivät ja aseistautuivat uudelleen, valtasivat kokonaisia asuinalueita, tappoivat ja sieppasivat ihmisiä sekä tuhosivat omaisuutta, ministeriö sanoo.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.