Mainos

Syyria: USA kertoi ilmaiskuista ennakkoon

Syyrian hallinto tiesi ennakkoon ilmaiskuista, jotka Yhdysvallat liittolaisineen on aloittanut äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa.

Maan ulkoministeriön mukaan amerikkalaiset kertoivat asiasta Syyrian edustajalle YK:ssa. 

Yhdysvallat ja joukko arabimaita iskee parhaillaan Isisiä vastaan Syyriassa. Syyria on aiemmin sanonut, ettei se hyväksy ilmaiskuja maassa ilman lupaa.

Viranomaislähteen mukaan Yhdysvaltojen kumppaneina iskuissa ovat Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Jordania ja Bahrain. Yhdysvaltain media on lisäksi puhunut Qatarista.

Iskuissa on käytetty hävittäjiä, pommikoneita ja risteilyohjuksia, joita on ammuttu mereltä. Iskut ovat edelleen käynnissä. Kohteita on nimettömän viranomaislähteen mukaan parikymmentä.

New York Times -lehden mukaan iskujen kohteina on muun muassa asevarastoja ja komentokeskuksina käytettyjä rakennuksia. 

Isis on valloittanut laajoja alueita Irakissa ja Syyriassa. Yhdysvallat ei ole aiemmin iskenyt järjestöä vastaan Syyriassa. Esimerkiksi Venäjä on sanonut, ettei hyväksy iskuja Isisiä vastaan Syyriassa ilman Syyrian hallinnon lupaa.

Venäjän presidentti puhui Itar-Tassin mukaan asiasta aivan hiljattain YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin kanssa. 

Yhdysvallat ei ole kysynyt lupaa. Sen sijaan maa on varoittanut nimettömän virkamieslähteen suulla, että se pommittaa Syyrian ilmatorjuntajärjestelmää, jos amerikkalaiskoneita ammutaan taistelussa Isisiä vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.