Mainos

Syyria torjui Israelin rauhanaloitteen

Syyria ilmoitti tänään torjuvansa Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun tarjouksen maiden välisten rauhanneuvottelujen aloittamisesta uudelleen. Syyrian hallituksen lehden Tishreenin mukaan ehdotuksella ei ole mitään tekemistä rauhan kanssa.

Lehti arvosteli kärkevästi Netanyahun esitystä, jonka mukaan Israel olisi valmis aloittamaan neuvottelut vain Etelä-Libanonista, kun taas Israelin vetäytyminen Golanin kukkuloilta jäisi neuvottelujen ulkopuolelle.

Netanyahu jätti maanantaina Syyrialle uuden neuvotteluesityksen, jotta Syyria jatkaisi Lähi-idän rauhanneuvotteluita. Israel tarjoutui Netanyahun esityksessä vetäytymään Libanonin alueella sijaitsevalta niin kutsutulta turvallisuusvyöhykkeeltä. Israelin sovintoesityksessä ei otettu esille Syyrian kannalta oleellista eli Golanin kukkuloiden kohtaloa. Netanyahu on ilmoittanut, että Libanonin kysymys on ratkaistava ennen kuin Golanista voidaan neuvotella. Sekä Syyria että Libanon ovat aiemmin toistuvasti hylänneet rauhanesitykset, joissa Golanin kukkuloiden kysymystä ei ole ratkaistu.

Israel miehitti Golanin kukkulat Syyrialta vuonna 1967. Turvallisuusvyöhykkeen Libanonin alueelta Israel valtasi vuonna 1982. Israelin vetäytymisen ehtona on se, että alueen islamilaisryhmät riisutaan aseista ja Israelin turvallisuus taataan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.