Mainos

Syyria sanoo tukevansa Hizbollahia

Iskut Israelin ja Hizbollahin välillä ovat jatkuneet rajuina.

Syyria on ilmoittanut tukevansa liittolaisiaan Hizbollah-järjestöä ja Libanonia niiden taistelussa Israelin iskuja vastaan. Asiasta kertoi maan johtava Baath-puolue.

Syyria on Hizbollahin merkittävä liittolainen ja tukija. Maalla oli merkittävä rooli vuonna 2000, kun Israel vetäytyi etelä-Libanonista 22 vuoden miehityksen jälkeen.

Iskut Israelin ja Hizbollah-järjestön välillä ovat jatkuneet kiivaina. Eilen illalla Hizbollah iski israelilaiseen sotalaivaan 16 kilometrin päässä Libanonin rannikolta. Neljän israelilaisen sotilaan on kerrottu olevan kadoksissa. Israelin armeijan mukaan laiva ei olisi vahingoittunut iskussa pahasti. Sen sijaan israelilaisen Haaretz-lehden internet-sivulla on kerrottu laivan vaurioituneen pahasti.

Israelin armeijan mukaan myös sen toista sotalaivaa olisi yritetty ampua, mutta ohjus on osunut mahdollisesti egyptiläiseen siviiliveneeseen. Armeijan edustajan mukaan laiva on luultavasti evakuoitu. Tietoa loukkaantuneista ei ole.

Israelilaisten helikopterien ampumat ohjukset aiheuttivat paniikkia sairaalassa etelä-Libanonissa, Tyroksen kaupungissa lauantain vastaisena yönä. Ohjukset lensivät noin 100 metrin päähän sairaalasta. Mahdollisista uhreista ei ole tietoa. Ampuminen sai osan sairaalan potilaista pakenemaan kotiin tai suojaan sairaalan kellarikerrokseen.

Ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui Israelin hyökkäyksissä eri puolilla Libanonia perjantaina. Poliisin mukaan 66 ihmistä on kuollut sen jälkeen, kun Israel aloitti aktiivisen hyökkäyksen Libanoniin Hizbollah-järjestön siepattua kaksi israelilaissotilasta varhain keskiviikkona.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.