Mainos

Syyria lähettää joukkoja pohjoiseen vastaamaan Turkin hyökkäykseen

Syyria lähettää joukkojaan maan pohjoisosaan vastaamaan Turkin hyökkäykseen kurdeja vastaan, ilmoitti Syyrian valtiollinen uutistoimisto Sana sunnuntai-iltana. Tarkempia yksityiskohtia ei paljastettu.

Nimettömänä esiintynyt kurdihallinnon edustaja kertoi aiemmin, että kurdit ovat aloittaneet neuvottelut Syyrian hallituksen kanssa.

– Kaikkia vaihtoehtoja tarkastellaan Turkin hyökkäyksen seurauksena. Damaskoksen hallituksen on kannettava vastuunsa hyökkäyksen torjumiseksi, kurdilähde sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Libanonilaisen televisiokanava al-Mayadinin mukaan Syyrian armeija aikoo edetä kurdien SDF:n hallitsemiin Ain Arabin ja Manjibin kaupunkeihin parin päivän sisällä.

Macron ja Merkel vaativat Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vaatii Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan Pohjois-Syyriassa. Macronin mukaan Turkin operaatio uhkaa luoda kestämättömän humanitaarisen tilanteen ja auttaa äärijärjestö Isisiä voimistumaan uudelleen.

Macronin mukaan hän ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat yhtä mieltä siitä, että hyökkäyksen on loputtava. Macron ja Merkel keskustelivat tilanteesta tänään illalla Pariisissa.

Merkel kertoi keskustelleensa tilanteesta Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa sunnuntaina. Puhelu oli kestänyt tunnin, mutta ei näyttänyt tuottaneen tulosta. Erdoganin mukaan mikään länsimaiden pakoteuhkaus tai asevientikielto ei saa Turkkia pysäyttämään hyökkäystään. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja