Mainos

Syyllinen vai syytön? Kuohunta teloitettavan ympärillä paisuu Yhdysvalloissa

Georgian osavaltio Yhdysvalloissa valmistautuu teloittamaan murhasta tuomitun miehen. Tapaus on saanut valtavaa huomiota ympäri maailman, ja teloitusta on pyritty estämään viime hetkellä.

Murhasta tuomittu Troy Davis on saanut paljon tukea eri verkkosivuilla ja järjestöissä. Syy tukeen on epäselvyys siitä, onko hän oikea syyllinen poliisi Mark MacPhailin murhaan vuonna 1989.

MacPhail murhattiin Georgian Savannahissa, pikaruokaravintola McDonaldsin edessä. Yhtään fyysistä todistetta ei löydetty Davisin syyllisyyttä tukemaan, mutta yhdeksän silminnäkijää riitti vakuuttamaan oikeuden miehen syyllisyydestä. Tosin tuomion jälkeen seitsemän todistajaa muutti kertomustaan - osa heistä väittää poliisin painostaneen heidät syyttämään Davisia, osa väittää syylliseksi sittenkin toista miestä.

Davis itse sanoo olevansa syytön murhaan. Murhatun poliisin perhe vaatii kuitenkin Davisin teloitusta.

– Ajatuksemme ovat tuon perheen kanssa, mutta he eivät näe oikeuden toteutuvan, jos väärä henkilö maksaa heidän läheiselleen tapahtuneesta asiasta, sanoi ihmisoikeuksia puolustava Al Sharpton medialle vankilan edessä.

Davis on määrä tappavalla ruiskeella vankilassa Georgian osavaltiossa.

Vankilan ulkopuolelle oli kerääntynyt paljon mielenosoittajia, jotka vaativat teloituksen kumoamista.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.