Mainos

Sysmän murhajutussa epäillyt naiset vapautettiin

Kaksi miestä on yhä vangittuna todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Heinolan käräjäoikeus vapautti perjantaina kaksi sysmäläisvanhuksen murhan avunantajiksi epäiltyä naista. Heitä epäillään edelleen osallisuudesta 12 vuoden takaiseen henkirikokseen.

Tutkinnanjohtaja Matti Himasen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että päävastuussa rikoksesta ovat miehet. Kaksi miestä on yhä vangittuna todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Naiset vapautettiin tutkinnanjohtajan esityksestä.

Keskusrikospoliisin mukaan vangitseminen oli muodostumassa kohtuuttomaksi naisten alaikäisten lasten vuoksi. Myös tapahtumien kulun hahmottuminen vaikutti siihen, että poliisi suostui naisten vapauttamiseen.

91-vuotias Lauri Ståhlhammar surmattiin raa'asti kotonaan Sysmässä Päijät-Hämeessä vuonna 1992. Rikoksen esitutkinta on tarkoitus saada valmiiksi juhannukseen mennessä.

Kokonaiskuva tapahtumien kulusta on jo pitkälti hahmottunut. Poliisin mukaan joukko paikallisia nuoria oli lähtenyt hakemaan Ståhlhammarin luota rahaa.

Lähtijät olivat valmistautuneet väkivallan käyttöön jo etukäteen. Vanhus oli sidottu ja häntä oli pahoinpidelty, mikä johti lopulta kuolemaan. Saatuja rahoja oli jaettu tekijöiden kesken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.