Sysää synkkyys sivuun – lue vinkit pirteämpään syksyyn

Pidä syyskauden synkkyys loitolla ja huolta siitä, että kehosi ja mielesi säilyvät terveinä ja onnellisina. TheSite.org vinkkaa, kuinka se onnistuu parhaiten!

Ahdistaako syksyn pimeys ja tuleva talvikausi? Ei hätää, TheSite.org vinkeillä mielesi pysyy virkeänä ja iloisena. Asennoidu elämään positiivisesti ja selätä synkät ajatukset!

Syö hyvin ja pidä itsesi kunnossa

Säännölliset, terveelliset ateriat ja kohtuullinen liikunta vaikuttavat huomattavasti mielialaasi. Tunnet itsesi energisemmäksi ja kykenet huolehtimaan itsestäsi. Bonuksena näytät hyvinvoivalta ja kroppasi kiinteältä, mikä saa itsetuntosi kohoamaan.

Tee jotain, mitä rakastat

Kirjoita lista kaikista asioista elämässäsi, joista nautit, vaikka ne vaikuttaisivat alkuun miten mitättömiltä tahansa. Suunnittele sitten tekeväsi ainakin yksi pieni mukava asia päivässä ja pitemmällä tähtäimellä isoja asioita, joista ilahdut. Harrastus tai kiinnostuksen kohde joka vie mukanaan on hieno juttu, vaikka sitten harrastaisit sitä vain tunnin viikossa. Älä kuitenkaan mene äärimmäisyyksiin ja anna harrastuksen ottaa yliotetta elämästäsi.

Tutustu uusiin ihmisiin

Jopa ujoilla ihmisillä voi olla aktiivinen seuraelämä. Mene ulos, tapaa uusia ihmisiä ja muista – heidän ei tarvitse olla juuri sinun kaltaisiaan, jotta voisitte olla hyviä ystäviä. Vältä ihmisiä, jotka vetävät mielesi maahan kaiken aikaa, eivätkä koskaan tue sinua kuten sinä heitä. Etsi seuraa, joka saa sinut nauramaan ja tuntemaan itsesi loistavaksi.

Opettele käsittelemään stressiä

Älä pelkää haasteita. Niiden nujertaminen vahvistaa itsevarmuuttasi. Stressinhallinnan ei tarvitse olla passiivista, pimennetyssä huoneessa märkä rätti otsalla makaamista. Opettele joitakin aktiivisia tapoja auttamaan sinua rentoutumaan sen sijaan, että rötväisit television edessä tai joisit liikaa alkoholia.

Kehu itseäsi

Jos sinulla on tapana mollata itseäsi, yritä tehdä lista kaikista hyvistä ominaisuuksistasi. Pyydä ystävää avuksi. Tulet yllättymään kuinka pitkä listasta loppujen lopuksi tulee! Muistuta itseäsi listan sisällöstä aika ajoin.

Älä valita, vaan toimi

Ole rehellinen tunteidesi suhteen, mutta älä jauha pahasta olostasi jatkuvasti kenelle tahansa kuka suostuu kuuntelemaan, sillä se saa olosi vielä pahemmaksi. Älä istuskele toimettomana etenkään jos mielesi on hiukan maassa. Pidä itsesi kiireisenä mukavien asioiden parissa tai tee jotain, mikä saa sinut rentoutumaan.

Pidä aivosi aktiivisina

Ole kiinnostunut maailman tapahtumista tai edes jostain sen osa-alueesta. Ole innoissasi elämästä äläkä koskaan lakkaa oppimasta uutta.

Älä murehdi turhia

Opi jättämään vähemmän tärkeät, sinua kismittävät asiat huomiotta. Jaa suuret, epämiellyttävät tehtävävuoret pienempiin, helpommin hallittavampiin osiin. Pidä tekemisissäsi huumorin pilke mukana kaiken aikaa ja yritä nähdä hankalissakin tilanteissa niiden vitsikäs puoli.

Lähde: Thesite.org

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja