Mainos

Syrjitäänkö miehiä naistentansseissa?

Naistentanssit ovat säilyttäneet suosionsa suomalaisessa ravintolakulttuurissa jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tasa-arvovaltuutettu on nyt innostanut selvittämään, syrjivätkö naistentanssit miehiä. Kaksi lappeenrantalaista ravintolaa on nimittäin saanut selvityspyynnön naistentansseistaan.

Pohdittavana on, syrjivätkö ravintolat Patria ja Monrepos miesasiakkaita järjestämällä naisille ilmaisen sisäänpääsyn ravintoloiden naistentanssi-iltoina.
-Meillä on käynyt vain yksi miesasiakas, joka on ilmoittanut tekevänsä kyselyn asiasta. Muut miehet ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä käytännöstä, kertoi Etelä-Karjalan Osuuskaupan ravintoloiden toimialajohtaja Pertti Timonen.

Lappeenrannan tapaus on hänen mukaansa valtakunnallinen ennakkotapaus, josta Suomen hotelli- ja ravintolaliiton lakimies ryhtyy laatimaan selvitystä.
-Rikollisia ollaan siinä mielessä, että sukupuoli ei saisi määritellä kuka sisäänpääsymaksun maksaa ja jatkossa pyritään seuraamaan tasa-arvovaltuutetun suosituksia. Ilmiötä sinänsä tasa-arvotekijät tuskin horjuttavat, naistentansseilla on pysyvä paikka suomalaisissa ravintoloissa, Timonen arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.