Mainos

Syöpäsairaan Sisun, 4, voimahelmet katosivat – tuntemattomien auttamishalu häkellytti perheen

”Teidän lähettämänne helmet muistuttavat meitä varmasti vuosien ajan tästä ihmeellisestä voimasta, millä toisilleen vieraat ihmiset haluavat olla avuksi ja tuoda iloa”, Sisun äiti sanoo Facebook-päivityksessään.

Jyväskyläläisperheen painajainen sai alkunsa viime lokakuussa, kun 4-vuotiaan Sisun todettiin sairastuneen leukemiaan. Helmien keräily alkoi samana päivänä.

”Ensimmäisestä hoitopäivästä lähtien Sisu on saanut jokaisesta toimenpiteestä pitkään nauhaan helmen. Keskimmäinen, suurin ja kaunein helmi kuvastaa Leukemiaa sairautena ja pienemmät, värikkäät helmet ovat niitä lukuisia verikokeita, luuydinpunktioita, keuhkokuvia, ultraääniä ja muita toimenpiteitä mitä pieni poikamme on joutunut kuluneiden kuukausien aikana kestämään.”

"Valtavan tärkeä meidän koko perheelle"

Äidin mukaan nauha kulki pojan mukana Kuopiossa jokaisella hoitokerralla, kunnes se katosi 22. tammikuuta. Yhtäkkiä se ei ollutkaan vain mukana, kun Sisu kotiutui osastolta.

”Osasto on etsitty ympäri, on soitettu taksit ja pesulat läpi, mutta helmiä ei vaan löydy mistään. -- Tämä nauha on ollut lapsemme ylpeyden aihe, sitä on esitelty ja ihasteltu ja se on muistona aivan valtavan tärkeä meidän koko perheelle.”

Etsinnät jatkuvat yhä

Perheen äiti lupaa Facebook-päivityksessään palkkion helmien löytäjälle. Koskettavaa etsintäkuulutusta on jaettu Fabecookissa perjantaina iltapäivällä yli 35 000 kertaa.

”Me ollaan aivan häkeltyneitä tästä jakojen määrästä ja julkisuudesta mitä juttu on saanut.--Voimahelmien metsästys jatkuu, ratkaisevaa vihjettä ei ole vielä tullut, tai löytäjää ilmaantunut, mutta toivomme yhä että helmet jostain tupsahtavat” äiti kommentoi saamiaan viestejä ja tuntemattomien auttamishalukkuutta keskiviikkona.

Moni on halunnut lähettää Sisulle helmiä piristykseksi, siltä varalta ettei oikeita helmiä löydy. Niitä perhe pyytää lähettämään ”Kerätään Sisulle ajatushelmet” –nimisen ryhmän kautta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.