Mainos

Syöpäsairaan lapsen isä sijoitti lahjoitukset ravintolabisnekseen ja lottoon

Syöpäsairaiden lasten hyväksi kerättyjä lahjoituksia ryövännyt britti-isä on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen törkeistä petoksista.

50-vuotias Kevin Wright ryöväsi reilut 170 000 puntaa eli yli 200 000 euron edestä hyväntekeväisyysvaroja, joista osa oli tarkoitettu hänen omalle lapselleen.

Syyttäjien mukaan Wright muun muassa lottosi 70 000 eurolla. Saman verran hän sijoitti kyläpubiin ja käytettyjä autoja myyvälle kaverille hän lahjoitti reilu 20 000 euroa.

BBC:n mukaan Wright järjesti useita menestyksekkäitä hyväntekeväisyyskeräyksiä vuosien 2005 ja 2008 välillä. Wright aloitti keräystoiminnan sen jälkeen, kun hänen 3-vuotias poikansa oli sairastunut neuroblastooma-syövän harvinaiseen muotoon. Wright kertoi haluavansa lahjoitusten turvin viedä lapsensa hoitoon Yhdysvaltoihin. Sittemmin poika on parantunut syövästä.

Wright ryhtyi keräämään myös lahjoituksia kahdelle muulle syöpäsairaalle lapselle, mutta hän päätyikin kavaltamaan varat.

Wright on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Crown Court -oikeusistuimen tuomari luonnehti viime kuussa tuomion saanutta miestä "epärehelliseksi, itsekkääksi ja röyhkeäksi."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.