Syöpähuijauksesta vaaditaan miljoonakorvauksia

Syyttäjän mukaan Syöpäsairaiden tuki ry:n rahankeräyshuijaus oli erityisen suunnitelmallinen, pitkäkestoinen ja kaiken lisäksi valtakunnallinen.

Syyttäjä vaatii syöpähuijauksesta epäillyiltä miehiltä miljoonaluokan korvauksia. Syyttäjä Jaakko Tapalan mukaan petos oli erityisen suunnitelmallinen, pitkäkestoinen ja kaiken lisäksi valtakunnallinen.

Jupakassa on kyse Syöpäsairaiden tuki ry:n rahankeräyksestä vuosina 2002-2005. Tapalan mukaan yhdistys syyllistyi vilpilliseen rahankeräykseen ja ehti saada hyväuskoisilta lahjoittajilta 2,5 miljoonaa euroa.

Poliisi on laskenut, että jutussa syytettynä oleva mieskaksikko huijasi ainakin 56 000 ihmistä, jotka lahjoittivat rahaa syöpäsairaille ja saivat vastineeksi muun muassa kalentereita ja pehmonalleja. Vain prosentti lahjoituksista meni hyväntekeväisyyteen.

Päätekijäksi epäiltyä miestä syytetään törkeästä petoksesta ja hänen apurikseen uskottua avunannosta törkeään petokseen. Miehet kiistävät syyllistyneensä rötöksiin. Asiaa puitiin tänään Helsingin käräjäoikeuden valmisteluistunnossa. Jutun varsinainen käsittely alkaa syksyllä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat