Mainos

Syöpähoitoja kissoille ja koirille - miksi ihmeessä?

Sydneyn yliopisto Australiassa on perustanut syöpäklinikan kissoille ja koirille. Tutkijoiden toiveena on, että myös ihmiset hyötyisivät tulevaisuudessa tämän klinikan tutkimuksista.

Eläinlääkintäpuolen onkologian tohtori Peter Bennett toivoo, että sekä ihmisten että eläinten hoidosta voidaan saada kauaskantoisia hyötyjä.

– Ihmisillä tehtyjen syöpätutkimusten tuloksia voidaan hyödyntää eläimillä esimerkiksi niin, että eläimet saavat vähemmän sivuvaikutuksia.

Eläinten hoito voi taas auttaa tutkijoita ymmärtämään, miten uudet lääkkeet ja hoidot toimivat ihmisillä.

– Tämä on win-win-tilanne. Myös ihmiset hyötyvät, Bennett sanoo uutistoimisto AP:lle.

Eläimetkin voivat sairastua esimerkiksi lymfoomaan, melanoomaan tai luusyöpään. Lymfoomaa sairastavilla kissoilla ja ihmisillä on havaittu myös tiettyjä samoja viruksia.

– Tutkimme näitä viruksia ja tavoitteena on nyt kehittää rokote kissoille. Toivottavasti sitä voidaan tulevaisuudessa käyttää myös lymfoomaan sairastuneille ihmisille, professori Julia Beatty kertoo näiden virusten tutkimisesta.

Suomessa kohistiin viime vuonna mielialalääkkeiden määräämisestä koirille. Tuhannet koirat saavat mielialalääkkeitä, koska ne käyttäytyvät vihaisesti, käyvät ylikierroksilla tai eroahdistuksen vallassa tuhoavat kotia jäädessään yksin.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.