Mainos

Syöpään 6-vuotiaana kuolleen Kian perheellä takana raskas vuosi – Rölli-poika toi surun rinnalle onnen: "Olemme ihan vauvakuplassa koko perhe"

Viime vuodet ovat olleet raskasta aikaa Aune Solja-Viuhkolle ja hänen perheelleen. Tytär Kia oli sairastanut useamman vuoden, mutta musertavin murhe saapui kiirastorstaina, kun Kia nukkui pois. Surun keskellä on vihdoin aihetta myös iloon. Loppiaisaattona perheeseen syntyi poikavauva.

MTV Uutiset kertoi viime keväänä 6-vuotiaasta syöpäsairaasta Kiasta, jonka viimeisenä toiveena oli tavata Joulupukki.

Unelma toteutui maaliskuussa, kun tyttö pääsi matkustamaan Rovaniemelle Brother Christmasin avustuksella. Pian matkan jälkeen Kian kunto kuitenkin romahti.

Kiirastorstaina hän oli poissa.

Kian kuoleman vuoksi tytön perheessä vietettiin tänä vuonna hieman erilaista joulua.

– Nyt ei tullut pukkia, kun kaikilla oli niin pinnassa Kian tilanne. Hänelle kun oli joulu niin tärkeä, niin kukaan ei oikein kyennyt joulua kunnolla viettämään, äiti Aune Solja-Viuhko kertoo.

Lapset saivat kuitenkin huoneisiinsa pienet kuuset, joiden ympärille ilmestyi yöllä lahjoja. Myös Kia sai haudalleen oman joulupuun.

– Käytiin viemässä Kialle haudalle oma pieni joulukuusi ja koristeltiin se, laitettiin valot ja pallot ja kaikki. Ihmiset vähän katsoivat ja ihmettelivät, kun tuotiin kuusta haudalle, mutta kyllähän Kialla pitää olla joulu myös.

Uutta onnea surun rinnalle

Kian äiti kertoo, että vuosi on kulunut vaihtelevissa tunnelmissa: välillä vähän paremmin, välillä huonommin.

– Välillä päivä saattaa mennä ihan hyvin ja välillä taas ei kyetä tekemään melkein mitään, mutta vedetään koko perhe ihan yhtä köyttä koko ajan.

Viime aikoina surun rinnalle on noussut silti myös onnen tunteita: perheeseen syntyi vauva tänään aamuyöllä. Odotetun pienokaisen 2-, 3- ja 5-vuotiaat sisarukset ovat pienestä veljestään innoissaan.

Vauvan nimi on vielä salaisuus, mutta osuva lempinimi hänellä jo on. Perhe kutsuu poikaa Rölliksi.

– Hänellä on pitkät tummat hiukset, niin hän on vähän Röllin näköinenkin, Solja-Viuhko sanoo hymyä äänessään.

Äiti kertoo koko perheen olevan haltioissaan uudesta tulokkaasta, vaikka Kiaa ei tule kukaan korvaamaan.

– Olemme ihan vauvakuplassa koko perhe.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.