Mainos

Syödään ranskalaisia, kun ei kerran ole hallitusta

Belgia saavuttaa lähipäivinä kyseenalaisen maailmanennätyksen. Maa tulee huomenna olleeksi 249 päivää ilman hallitusta, millä se yltää aiemman ennätysmaan Irakin rinnalle. Belgian poliittiset ryhmittymät eivät ole onnistuneet löytämään hallitussopua viime kesäkuussa pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen. Maan opiskelijat aikovat tempaista ennätyspäivänä ranskanperunavallankumouksen merkeissä.

- Olemme saaneet tarpeeksemme poliittisista peleistä. Meidän täytyy saada hallitus nopeasti ja sellainen järjestelmän uudistus, joka on hyvä kaikkien belgialaisten kannalta, huomisen mielenilmausten järjestäjiin kuuluva Kliment Kostadinov kommentoi.

Flaamin- ja ranskankielisissä yliopistoissa järjestettävissä tempauksissa on luvassa tiskijukkien tahdittamaa musiikinjytkettä ja ilmaisia ranskanperunoita. Ghentissä 249 protestoijaa on luvannut riisuuntua miltei kelteisilleen.

Belgian poliittinen umpikuja on seurausta maan syvästä kahtiajaosta hollanninkieliseen Flanderiin ja ranskankieliseen Valloniaan. Kesäkuisten ennenaikaisissa vaaleissa suurimman voiton korjasi Belgian jakoa kannattava flaamipuolue. Kaikki yritykset hallituksen muodostamiseksi ovat vaalien jälkeen valuneet tyhjiin.

Hermostunut kansa repii aiheesta huumoria

Nyt kansalaisia poliitikkojen riitely on kuitenkin alkanut harmittaa. Vastalauseena menolle on ehdotettu ainakin seksilakkoa ja parranajosta luopumista.

- Kun tilanne on äärimmäinen eikä mikään liiku, ihmisestä tulee joko kyynikko tai hän alkaa reagoida huumorilla, kuvaa seksittömyyttä ehdottanut sosialistiparlamentaarikko Marleen Temmerman.

Huumori sävytti myös tammikuista mielenosoitusta, jossa kymmenettuhannet ihmiset marssivat Brysselissä vaatimassa maalle hallitusta. Tunnettu koomikko Philippe Geluck kehotti osanottajia simpukka- ja ranskanperunavallankumoukseen, millä viitattiin belgialaisten suosikkiruokaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.