Mainos

Syö itsesi kauniiksi

Ihon ja hiusten hyvinvointiin ei tarvita kalliita kasvovoiteita tai ihmelääkkeitä. Kauneutta voi vaalia myös sisäisesti – syömällä oikein ja monipuolisesti. Kokkikaunotar Sara La Fountain paljastaa omat vinkkinsä!

Välttämättömät vitamiinit

A-vitamiini ylläpitää ihon hyvinvointia ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Se on myös välttämätöntä luuston kunnolle. A-vitamiini esiintyy kasvikunnassa karoteenina, jota saa oransseista ja tummanvihreistä vihanneksista, erityisesti porkkanasta. Myös parsakaali ja pinaatti ovat hyviä A-vitamiinin lähteitä.

C-vitamiini on välttämätön ihon kollageenin muodostamisessa ja auttaa myös parantamaan vastustuskykyä. Parhaita C-vitamiinin lähteitä ovat sitrushedelmät, mutta sitä saa kaikista tuoreista hedelmistä ja vihanneksista.

Parantavat pähkinät

Hyvät rasvahapot ovat tärkeitä ihon ja hiusten hyvinvoinnille. Omega 3 -rasvahappoa saa pähkinästä ja rasvaisesta kalasta sekä kasviöljyistä, ja sen sanotaan ehkäisevän auringon aiheuttamia haittoja iholla.

Vanhin voiteista on tietenkin vesi. Riittävä vedensaanti lisää ihon kimmoisuutta ja puhdistaa, mutta liiallisuuksiin ei pidä mennä. Sopiva vedensaanti on 6-8 lasillista päivässä.

Laihdutuksen vaarat

Liian raju laihdutus ei tee hyvää kropalle. Liian nopea painonpudotus ja yksipuolinen ruokavalio heikentävät hiusten ja ihon kuntoa. Myös laihduttajan on syytä huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta.

Laihduttaessa on tärkeää huolehtia vitamiinien ja hyvien rasvojen riittävästä saannista. Liian raju laihduttaminen myös sekoittaa aineenvaihdunnan.

Sara La Fountain: tärkeintä on tasapaino

Täydellinen päivä -ohjelmastakin tunnettu Sara La Fountain muistuttaa, että sisäisessä kauneudenhoidossa tärkeintä on tasapaino.

– On tärkeää, että syö säännöllisesti aamupalan ja muut ateriat, Sara painottaa. Muutamia vinkkejä hänellä on kuitenkin takataskussa:

– Avokado on erinomainen ihon hyvinvointiin. Kannattaa suosia yksinkertaisia, tasapainoisia herkkuja, kuten mysliä ja rasvatonta jugurttia, hän neuvoo.

Vedenjuonnin merkityksen iholle Sara tuntee hyvin.

– Iho on kuin kukka, se tarvitsee vettä.Vettä voi myös maustaa mielensä mukaan, vaikka mintulla tai sitruunaruoholla.Varsinkin sitruunaruoho parantaa aineenvaihduntaa.

Liika laihduttaminen ei Sarankaan mukaan kannata – itsensä nälkiinnyttäminen ei tee hyvää sen paremmin terveydelle kuin kauneudellekaan.

Teksti: Tuulikki Laine / MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.