Mainos

Syntyvyys kasvaa, lapset keskittyvät pienelle joukolle naisia

Suomesta näyttäisi olevan tulossa lapsettomien ja suurperheiden maa. Eniten lapsia syntyy korkeimmin ja vähiten koulutetuille naisille.

Syntyvyys on kasvanut Suomessa. Tänä vuonna syntyy ennusteen mukaan lähes 60 000 suomalaista, kun vielä neljä vuotta sitten luku oli noin 55 000. Trendi poikkeaa muista Euroopan maista Pohjoismaita lukuun ottamatta, kertoo Mediuutiset.

Lehden mukaan naisen hankkima keskimääräinen lapsilukumäärä on noussut, vaikka biologinen hedelmällisyys näyttäisi laskeneen. Stakes selittää ristiriitaista yhtälöä osittain lapsettomuushoitojen kehittymisellä.

Lapsettomuushoidot ovat entistä parempia, niitä on hyvin saatavilla ja hoitoihin suhtaudutaan aiempaa hyväksyvämmin. Suurin osa lapsen hankinnasta selittyy kuitenkin sosiaalisilla syillä.

Suomalaiset haluaisivat edelleen enemmän lapsia kuin saavat. Suomesta näyttäisi olevan tulossa lapsettomien ja suurperheiden maa.

Mediuutisten mukaan lasten hankinta on polarisoitunut 1990-luvulta lähtien, ja jälkeläisten hankinta keskittyy yhä pienemmälle joukolle naisia. Eniten lapsia syntyy korkeimmin ja vähiten koulutetuille naisille. Keskivertokoulutetun lapsiluku on pienin. Korkeasti koulutettujen joukossa on eniten lapsettomia naisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.