Mainos

Synnytyspakkauksella yritetään estää kuolemia kehitysmaissa

500 000 naista kuolee maailmassa vuosittain synnytyksestä ja raskaudesta johtuvista syistä. Näistä naisista 99 prosenttia asuu kehitysmaissa.

Kehityspolitiikan koordinaattori Hilkka Vuorenmaa Väestöliitosta kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että YK:n väestörahasto toimittaa satojatuhansia pakkauksia synnytyspakkauksia kriisialueille vuodessa.

- Syyt synnytyskuolemiin tiedetään, mutta 20 vuoteen ei ole tapahtunut tilanteessa parannusta. Suurin syy synnytyskuolemiin on naisten huono sosiaalinen asema kehitysmaissa, Vuorenmaa sanoo.

- Nuoret tytöt naitetaan edelleen lapsina. He eivät ole valmiita synnyttämään ja tulee komplikaatioita. Naiset myös tulevat raskaaksi liian usein ja kärsivät ravinnonpuutteesta, Vuorenmaa jatkaa.

Vuorenmaan mukaan kun naisia ei arvosteta, myöskään heidän terveyteensä ei panosteta. Hän sanoo, että tarvitaan lisää perhesuunnittelua ja seksuaalikasvatusta sekä ammattitaitoista synnytysapua mukaan kaikkiin synnytyksiin.

YK:n väestörahaston Push! -kampanja pyrkii auttamaan kehitysmaiden äitejä ja saamaan poliittiset päättäjät sitoutumaan hankkeeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.