Mainos

Synkkä päivä Helsingin pörssissä

Helsingin pörssissä oli tänään synkkä päivä muiden Euroopan pörssien tapaan. Nokian osakkeen hinta sukelsi yleisen epävarmuuden siivittämänä melkein 6 prosenttia. Osakkeen päätöshinta painui himpun vaille 13 euroon.

Markkinoilla ei edes odoteta korjausliikettä parempaan, ellei selvästi positiivisia uutisia tilanteen korjaantumisesta saada. Kaikki muu tieto luokitellaan huonoksi ja se painaa kursseja.

Nokian laskun myötä Hex-yleisindeksi putosi 4,3 prosenttia 5270,97 pisteeseen. Nokian painoarvosta rajatun portfolioindeksin lasku jäi noin 3 prosenttiin.

Yleisestä laskulinjasta poikkesi vain rakennusteollisuus. Myös joillekin pienemmille ja vähemmän vaihdetuille yhtiöille päivä oli valoisampi. Yksi näistä oli Rapala, joka kesällä päättänyt tilikausi oli aikaisempaa selvästi parempi.

Nokia oli päivän kolmanneksi eniten laskenein yhtiö. Edellä olivat Panostaja yli 17 prosentilla ja Nordea runsaalla 6,5 prosentilla. Nordealla osakekauppa päättyi 4,55 euroon. Vaihtoa kertyi runsaat 490 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.