Mainos

Symantec varoittaa luottamasta verkostoitumissivuihin

Nettisurffaajat voivat saada tietokoneeseensa haittakooditartunnan vierailemalla pelkästään yleisesti käytetyillä www-sivustoilla, varoittaa ohjelmistoyhtiö Symantec internetin turvallisuutta käsittelevässä raportissaan.

Aiemmin käyttäjien täytyi vierailla tietyillä "vaarallisilla" sivustoilla tai avata sähköpostin liitetiedosto, jotta tietokone olisi altistunut tietoturvauhkille. Nyt hakkerit käyttävät hyökkäyksissä oikeita ja laillisia internetsivustoja levittäen niiden kautta haittakoodeja niin kuluttajien kuin yritystenkin tietokoneille.

Symantecin mukaan hyökkääjät ovat keskittyneet erityisesti sivustoihin, joihin käyttäjät luottavat, kuten sosiaalisiin verkostoitumissivustoihin. Facebookin kaltaiset verkostoitumissivut ovat nousseet suureen suosioon Suomessakin.

- Ennen riitti, kun vältteli internetin vaaralliselta tuntuvia sivustoja. Nyt rikolliset käyttävät suosittuja ja luotettuja sivustoja tekemällä niistä alustoja, joilta he hyökkäävät koneen käyttäjiä vastaan, sanoo Symantec Finlandin teknologiajohtaja Marko Haarala.

Symantecin Internet Security Threat -raportti kertoo internetin uhkatilanteesta vuoden 2007 viimeisiltä kuudelta kuukaudelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.