Mainos

SYL: Yliopistoon päästävä myös huonommilla arvosanoilla

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL suhtautuu varauksella ehdotukseen yliopistojen pääsykokeiden hylkäämisestä. SYL:n mielestä yhteishakua voisi kokeilla yliopistoissa, mutta tietyin ehdoin.

- Tärkeää on, että niillä, jotka eivät ole syystä tai toisesta saaneet lukiossa niin hyviä arvosanoja, säilyy haussa jonkinlainen second chance, sanoo puheenjohtaja Matti Parpala.

Aamulehden mukaan opetusministeriön työryhmä ehdottaa, että opiskelijat valittaisiin yliopistoon vastaisuudessa yhteishaulla. Käytännössä ehdotus tarkoittaisi sitä, että ylioppilastutkinnon merkitys korostuisi opiskelupaikan saamisessa.

Tavoitteena on saada nuoret nykyistä nopeammin sekä opiskelemaan että valmistumaan. Nyt yliopistoon pääsy vie uudelta opiskelijalta keskimäärin kolme vuotta ja maisteriksi valmistutaan vasta 28-vuotiaana.

Pääaineesta päätös myöhemmin

Työryhmä ehdottanee myös, ettei yliopistoon haettaisi enää tiettyyn oppiaineeseen. Ajatus saa kannatusta SYL:stä. Parpalan mukaan olisi hyvä, että opiskelija voisi hakea laajempaan kokonaisuuteen ja valita oman aineensa vasta myöhemmin.

- Lukion tai ammattikoulun päättävällä 19-vuotiaalla ei välttämättä ole kovin selkeää kuvaa, mikä on todellinen työllistyminen korkeakoulun toisessa päässä, hän perustelee.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.