Mainos

SYL: Virkkusen kansainvälisyysavaus hyvä

Kuva: Lehtikuva

Suomen ylioppilaskuntien liitto pitää opetusministeri Henna Virkkusen ehdotusta korkeakoulututkintojen kansainvälisestä osiosta hyvänä. Opetusministeri Henna Virkkunen haluaisi kaikkiin korkeakoulututkintoihin kansainvälisen osion, jossa opiskelijoiden pitäisi osana tutkintoa suorittaa vaihtojakso tai harjoittelu ulkomailla.

SYL:in puheenjohtaja Jussi Rauvolan mielestä kansainvälinen osio opinnoissa voi kuitenkin tuottaa joillekin opiskelijoille hankaluuksia.

- Yleisellä tasolla hyvä ajatus, mutta käytännössä eri aloilla saattaa olla vaikeuksia toteuttaa sitä. Kaikilla aloilla ei välttämättä ole vaihto-opiskelussa vastinparia ulkomailla, mikä olisi siis vastaavaa tasoa. Korkeakouluissa ja yliopistoissa on myös aloja, joissa kansainvälisillä opinnoilla ei välttämättä ole niin suurta merkitystä. Jotkut opinnot ovat myös niin tiiviitä, että niisä kansainvälinen osio olisi hankala toteuttaa, sanoo Rauvola.

"Laatu kaikkein tärkeintä"

Rauvola pitää Virkkusen ehdotusta kuitenkin hyvänä avauksena. Ehdotusta on syytä Rauvolan mielestä kuitenkin vielä viedä eteenpäin niin, että mahdollisimman moni opiskelija hyötyisi kansainvälisestä kokemuksesta. Hän uskoo myös opiskelijoiden suhtautuvan Virkkusen ehdotukseen positiivisesti.

- Niillä aloilla, joissa ihmiset kohtaavat käytännön onglemia, voi suhtautuminen olla negatiivistakin, Rauvola ennustaa.

Hallitus patistaa kuitenkin yliopisto-opiskelijota jatkuvasti valmistumaan aiempaa nopeammin. Kansainvälinen vaihto yleensä pidentää opiskeluaikoja. Rauvolan mielestä juuri nopean valmistumisen paineiden alla kansainväliset vaihdot ovat viime aikoina menettäneet suosiotaan.

- Ehkä koulutuksessa päästään hiljalleen arvostamaan enenemmän laatua, eikä aina vain numeroita. Välttämättä valmistumisnopeus sinänsä ei ole tie onneen, miettii Rauvola.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.