Mainos

Syksyn yhteishaku valmistunut Etelä-Suomessa

Peräti 10500 ammattikorkeakouluun pyrkijää jäi ilman ensisijaista aloituspaikkaa syksyn yhteishaussa. Toisen asteen ammatilliseen peruskoulutukseen hakeneista jäi ensisijaista aloituspaikkaa paitsi runsas 2600.

Syksyn yhteishaussa oli jaossa koko maassa 2000 aloituspaikkaa ammattikorkeakouluihin ja 4400 paikkaa toisen asteen koulutukseen. Yhteishaussa haettiin opiskelupaikkaa ammattikorkeakouluihin sekä toisen asteen ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaussa mukana olleiden koulutus alkaa ensi tammikuussa.

Etelä-Suomen läänissä oli tarjolla yli 1000 ammattikorkeakoulupaikkaa ja noin 1500 toisen asteen ammatillisen perustutkinnon koulutuspaikkaa. Paikkoja ja tarjontaa oli syksyn yhteishaussa huomattavasti vähemmän kuin keväällä. Läänin alueella sijaitseviin ammattikorkeakouluihin haki kaikkiaan 7353 ensisijaishakijaa, joten runsas 6300 jäi vaille ensisijaisesti hakemaansa opiskelupaikkaa.

Opintoalojen valikoima oli runsain Uudellamaalla, jossa kauppa- ja hallinto- sekä sosiaali- ja terveysala olivat edelleen suosituimpia. Hämeessä oli haettavana ainoastaan sähkö- ja rakennusalan opintoja. Kymessä oli tarjolla vain viestintä- ja kuvataidealan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuspaikkoja.

Toisen asteen ammatilliseen peruskoulutukseen haki ensisijaisesti 2887 eli vajaat 1400 jäi ilman ensisijaista paikkaa. Vapaita paikkoja kuitenkin löytyy toisen asteen koulutukseen lähinnä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ja talouskouluun. Sekä koulutukseen valituille että ilman paikkaa jääneille ilmoitetaan tuloksesta kirjeellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.