Mainos

Syksyn vaalitulokset kerralla viemäriin – hämmennys valtasi Ruotsin

Ruotsissa mennään kohti uusia vaaleja, mutta kansa ei tahdo pysyä perässä. Hallituksen eilinen kaatuminen oli joillekin jopa shokki.

Tukholmalainen Agneta on yksi niistä, joille tilanne näyttäytyy vähintäänkin sekavana.

– En tiedä, mitä kaikkea tämä tarkoittaa, miten ne uudet vaalit? hän kummastelee MTV Uutisille.

Mikäli Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa kritisoiva Ruotsidemokraatit päätti näyttää, mihin sen rahkeet edellisten vaalien jälkeen riittävät, puolue onnistui täydellisesti. Maa on ajautunut tilanteeseen, jossa uudet vaalit saattavat johtaa ikävään kiertokulkuun. Yksikään muista puolueista ei kuitenkaan ole valmis yhteistyöhön Ruotsidemokraattien kanssa.

Puolueen ehdoton johtaja Jimmie Åkesson ei  kuitenkaan ainakaan vielä palannut takaisin sairaslomaltaan. Åkesson poltti itsensä loppuun syksyn vaalikampanjassa .

Maltillisten puoluekokous aikaistui

Oikeistoallianssi on myös ainakin tammikuuhun ilman selkeää keulakuvaa, vaikka uutta kuumeisesti nyt etsitäänkin. Oikeistoallianssia aiemmin äänestäneet näkevät kuitenkin myös mahdollisuuden revanssiin.

– Luulen, että uusintavaalin tulos tulee olemaan suurin piirtein sama, mutta ei ole lainkaan varmaa, että Stefan Löfven tulee pysymään pääministerinä. Yhtä hyvin vaalien jälkeen voi tulla allianssihallitus, sanoo allianssin vankaa tukija Lennart Eriksson.

Ruotsalaiset ovat jo ryhtyneet laskemaan, mitä hallituksen kaatuminen ja uusintavaalit tulevat maksamaan.

Uusien vaalien järjestäminen ei käy yhtä kalliiksi kuin edellisten, mutta investointien pelätään kärsivän maan epävarman tilanteen vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.