Mainos

Syksyllä kaatunee 50 000 hirveä

Hirven pyyntilupien määrä kasvaa tänä vuonna Suomessa noin 70 prosenttia.

Kaikkiaan kaatolupia myönnetään tänä vuonna yli 38 000 hirvelle. Lukumääräisesti eniten lupia myönnetään Lapin ja Oulun riistanhoitopiireissä sekä Pohjanmaalla, joiden yhteinen lupamäärä nousee 11 700 pyyntilupaan.

Hirvijahti alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina eli 25. syyskuuta suuressa osassa maata ja metsästysaika päättyy 15. joulukuuta. Peurajahtiin päästään samaan aikaan, mutta jahtiaika jatkuu tammikuun puoliväliin. Metsäkauriin metsästys alkaa syyskuun alussa ja jatkuu tammikuun puoliväliin. Metsäkaurisurosta voi vielä metsästää omana metsästysaikanaan toukokuun 16. päivästä kesäkuun 15. päivään.

Hirvikanta kasvamassa


Hirvikanta on kasvamassa. Viime talven hirvikannaksi arvioitiin noin 90 000 eläintä. Hirvien aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi riistanhoitopiirit ovat myöntäneet tälle kaudelle selvästi edellisvuotista enemmän hirvenpyyntilupia, toteaa riistanhoidon kokeilujohtaja Pentti Vikberg Metsästäjäin keskusjärjestöstä.

Viime syksynä lupia myönnettiin kaikkiaan lähes 22 500. Tälle kaudelle lupien määrää nostettiin jokaisessa riistanhoitopiirissä. -Hirvien lukumäärän kasvu on saanut aikaan eräissä riistanhoitopiireissä hyvinkin huomattavan lupamäärien kasvun, jatkaa Vikberg.

Tämä näkyy erityisesti Oulun ja Pohjois-Karjalan piireissä. Sen sijaan maan lounaisosassa ja Pohjois-Hämeessä kanta on pysynyt suhteellisen vakaana. Lupamäärien kasvu on sielläkin 20-30 prosentin luokkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.