Mainos

Sydneyn maastopalot helpottumassa

Olosuhteet kääntyivät vihdoin tänään australialaisten palomiesten eduksi kamppailussa maan suurinta kaupunkia Sydneyä uhkaavia maastopaloja vastaan. Tuulien tyyntyminen ja sään viileneminen tarjosi palomiehille mahdollisuuden pysäyttää noin 30 kilometriä leveän tulirintaman eteneminen.

Tuhansien palomiesten ja vapaaehtoisten apuna sammutustöissä oli lähiöiden asukkaita, joista monilla oli kättä pidempänä vain puutarhaletkuja tai märkiä pyyhkeitä. Niiden avulla ihmiset yrittivät tukahduttaa kauempaa paloalueelta lentäneiden kekäleiden sytyttämiä palopesäkkeitä.

-Huomiseen mennessä meidän pitäisi nähdä tilanteen helpottuvan merkittävästi, sanoi palopäällikkö Phil Koperberg. Tiistaiksi oli luvassa jopa sadekuuroja.

Tänään maastopalojen painopiste siirtyi nopeasti Blue Mountainsin vuoristoalueelle ja uhkasi siellä sijaitsevaa historiallista hotellia. Vajaan sadan sammutuslentokoneen ja -helikopterin tukemat palomiehet onnistuivat kuitenkin pelastamaan rakennuksen.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion alueella roihusi tänään kuitenkin edelleen noin 70 eri maastopaloa. Tähän mennessä paloissa on kuollut kaksi ihmistä ja kymmeniä rakennuksia on tuhoutunut. Palot ovat alueen pahimpia 30 vuoteen.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.