Sydänvaivat eivät ole este seksin harrastamiselle

Sydänvaivoista kärsivät voivat useimmissa tapauksissa harrastaa seksiä huoletta, uusi tutkimus osoittaa.

Sydänvaivoista kärsivän ei tarvitse pelätä seksin harrastamista, uusi tutkimus osoittaa. Eri alojen ammattilaiset ovat antaneet suosituksensa Circulation: Journal of the American Heart Association -sivuilla julkaistussa tutkimuksessa, joka käsittelee sydänsairauksia ja seksin harrastamista. Tutkimuksen mukaan seksiä voi harrastaa useimmissa tapauksissa huoletta sydänsairaudesta huolimatta.

– Seksuaalinen aktiivisuus on tärkeä elämänlaatuun vaikuttava tekijä niin miehillä kuin naisillakin, jotka sairastavat sydäntautia. Valitettavasti keskustelua seksuaalisesta aktiivisuudesta käydään harvoin hoidon yhteydessä, tutkimuksen johtaja Glenn N. Levine Texasin lääketieteellisestä yliopistosta sanoo.

Tutkimukseen liittyvät suositukset muistuttavat:

– Kun sydänsairaus on todettu, potilaan olisi hyvä keskustella asiantuntijan kanssa seksin harrastamisesta.

– Seksi on turvallista useimmille sydäntautipotilaille.

– Sydänongelmien, kuten sydänkohtauksen tai rintakivun vaara seksin aikana on pieni, koska seksuaalinen aktiivisuus kestää lyhyen aikaa.

– Seksiin liittyvä fyysinen aktiivisuus voi jopa vähentää sydänperäisiä komplikaatioita ihmisillä, joilla on ollut sydänongelmia tai sydänkohtaus.

– Naisten, jotka kärsivät sydäntaudeista, tulisi keskustella ehkäisymenetelmien turvallisuudesta ja raskaudesta lääkärin kanssa.

– Potilaiden, joilla on monta sydäntautia ja joilla ilmenee oireita pienistäkin aktiivisuudesta ei tulisi harrastaa seksiä ennen kuin oireisiin on saatu kunnollinen hoito.

– Potilaiden tulisi arvioida, johtuvatko heidän seksuaaliongelmansa sydänongelmista, ahdistuksesta, masennuksesta tai muista seikoista.

– Lääkkeet, joilla hoidetaan erektiohäiriöitä, ovat yleensä turvallisia miehille, joilla on vakaa sydänsairaus. Lääkkeet voivat olla haitaksi nitraattihoitoa saaville miehille.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja