Mainos

Sydänsairauden hoito tehoaa naisiin paremmin kuin miehiin

Yhdysvaltalainen tutkimus on ensimmäisen kerran osoittanut, että tietynlainen sydänsairauden hoito on huomattavasti tehokkaampaa naisilla kuin miehillä.

Tutkimuksessa käytettiin sydäntahdistimen ja rytminsiirtolaitteen yhdistelmää. Näiden yhteiskäyttö vähensi sydämen vajaatoimintaa kaksi kertaa paremmin naisilla kuin miehillä.

Tutkijat epäilevät, että hoitomenetelmä toimi paremmin naisille, koska heillä on taipumus kärsiä erilaisesta sydänsairaudesta kuin miehet. Naisten sairaudet johtuvat usein viruksen aiheuttamasta tulehduksesta sydämessä. Miehillä on puolestaan yleensä enemmän sydänvaltimon tukkeutumia.

- Yleensä sydänpotilaiden tutkimuksessa naiset ja miehet saavat hoidosta samanlaisen hyödyn. Tulos oli odottamaton, mutta erittäin tärkeä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sydänhoito auttaa naisia selvästi enemmän kuin miehiä, Rochesterin yliopiston professori Arthur Moss sanoo.

Sydänsairaus on naisten sairauksien yleisin kuolinsyy Yhdysvalloissa. Se tappaa vuosittain enemmän naisia kuin miehiä.

Yhdysvaltain sydänliiton mukaan 42 miljoonalla naisella on maassa sydänsairaus. Vuonna 2005 sydänsairauksiin kuoli 450 000 yhdysvaltalaista naista.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.