Mainos

Swiss oneworld-allianssiin

Swissistä tulee oneworld-lentoyhtiöliittymän yhdeksäs jäsen. Lentomatkustajat saanevat palvelut käyttöönsä ensi vuoden alussa.

Swissair toivoo saavansa suurimman osan koneistaan lentoon jo huomenna.

Swiss International Air Lines liittyy oneworld-allianssiin. Yhtiö on kirjoittanut aiesopimuksen oneworldin perustajajäsenen British Airwaysin kanssa. Swissistä tulee lentoyhtiöliittymän yhdeksäs jäsen.

- Swiss on myös Finnairin pitkäaikainen, hyvä ja laadukas kumppani, jonka kanssa Finnair teki laajan yhteistyösopimuksen jo viime talvena. Oneworld-yhteistyön kautta pystymme jatkossa tarjoamaan Swissin avulla entistä paremmat yhteydet Suomesta Keski- ja Etelä-Eurooppaan, kertoo Finnairin pääjohtaja ja oneworldin johtokunnan tämän hetkinen puheenjohtaja Keijo Suila.

Swissin saaminen oneworldin täysjäseneksi vaatii muun muassa yhtiön tietoteknisten järjestelmien kytkemisen kumppanien järjestelmiin. Toimenpiteiden arvioidaan vievän kuukausia. Finnairista kerrotaan, että Swissin uskotaan olevan valmis tarjoamaan oneworldin palveluja ja etuja asiakkailleen alkuvuodesta 2004.

Oneworld perustettiin helmikuussa 1999. Se on kansainvälisin maailman lentoyhtiöalliansseista. Lentoja on päivittäin yhteensä yli 8 500 kappaletta.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.