Mainos

Swedbank on avannut konttorin Helsinkiin

Ruotsalaispankin tavoitteena on nousta merkittäväksi yritysten rahoittajaksi Suomessa. Yksityisasiakkaista pankki ei aio edes kilpailla.

Ruotsalainen Swedbank on avannut sivukonttorin Helsinkiin.

Swedbankin johtaja Päivi Suksen mukaan pankin tavoitteena on nousta muutaman vuoden kuluessa viiden merkittävimmän joukkoon suomalaisten yritysten rahoittajana.

Swedbank kurottaa siis Nordean, Osuuspankkien, Sammon ja jo pitkään Suomessa toimineen ruotsalaisen Handelsbankenin joukkoon Suomen markkinoilla.

Aiemmin Swedbank toimi Suomessa säästöpankki Aktian kautta. Swedbank omisti enimmillään Aktiasta lähes neljänneksen, mutta se on luopunut omistuksestaan lähes kokonaan, ja avannut nyt oman konttorinsa Helsinkiin.

Nyt Swedbankin strategiana on joko perustaa omia konttoreita tai ostaa määrääviä osuuksia ulkomaalaisista pankeista. Ennen Helsingin konttorin perustamista Swedbank ehti avata konttorin Tanskassa kesäkuussa.

Yhteistyö Aktian kanssa jatkuu kuitenkin edelleen yksityisasiakkaiden palveluissa, joita Swedbank tarjoaa jatkossakin Aktian kautta.

Suksi korostaa, ettei Swedbankilla ole aikeita laajentua Suomessa yksityisasiakkaiden pankiksi, vaan tarkoitus on pysytellä yritysasiakkaissa.

- Kilpailu yksityisasiakkaista on mennyt Suomessa jo liialliseksi, ja konttoriverkon perustaminen vaatisi suuret investoinnit, hän perustelee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.