Mainos

SVT: Vakuutusyhtiö Ifin työntekijät syyttävät esimiehiään ahdistelusta – Nuoria naisia juotettu humalaan ja hyväksikäytetty

Joukko vakuutusyhtiö Ifin entisiä ja nykyisiä työntekijöitä syyttää esimiehiään ahdistelusta ja hyväksikäytöstä Ruotsissa. Asiasta uutisoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

SVT:n on haastatellut neljää naista, jotka työskentelevät tai ovat aiemmin työskennelleet Ifille. He kertovat huonosta työilmapiiristä ja alkoholinhuuruisesta ahdistelukulttuurista, jonka uhriksi joutuneet ovat pääosin nuoria ja vasta työssään aloittaneita.

Naisten mukaan hyväksikäyttöä on tapahtunut etenkin työpaikan juhlissa ja ”after work” -tilaisuuksissa, missä johtajat ovat juottaneet työntekijöitä kovaan humalaan.

Lisäksi yhden esimiehen kerrotaan lähettäneen seksuaalissävytteisiä kuvia ja videoita naistyöntekijälle. SVT kertoo henkilön irtisanoutuneen vuonna 2015 sen jälkeen, kun asiaa ryhdyttiin selvittämään yhtiössä sisäisesti.

SVT:n haastattelema mies kertoo katuvansa käytöstään. Hän kertoo, että juhlissa alkoholia ei kuitenkaan tarjottu ainoastaan naispuolisille työntekijöille. Hänen mukaansa koko vakuutusalaa vaivaa machoilukulttuuri.

Osa syytösten kohteena olevista esimiehistä työskentelee vakuutusyhtiössä ilmeisesti edelleen.

Ifin selvityspäällikkö on SVT:n mukaan kertonut olleensa tietämätön tapauksista. Hänen mukaansa työntekijät vastaavat itse siitä, mitä he tekevät vapaa-ajallaan. Hän on toivonut, että tapauksista kertoneet naiset olisivat yhteydessä Ifiin.

SVT kertoo ryhtyneensä selvittämään asiaa sen jälkeen, kun ruotsalaislehti Expressen kertoi lokakuussa Ifin johtajan raiskanneen työntekijän yhtiön järjestämässä konferenssissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.