Mainos

Svenskanin PlayMe-musikaali opettaa ruotsia

Suomen kaikkien aikojen suurin satsaus nykymusikaaliin on valmistumassa Helsingin ruotsalaisessa teatterissa. Svenska Teaternin popmusikaali PlayMe on monella tavalla epätavallista teatteria, sillä se toimii vuorovaikutteisena internetissä ja koulujen kielenopetuksessa.

Näyttelijät eivät ole teatterikouluista, vaan tuleva yleisö valitsi sadoista videonäytteistä ne, ketä se haluaa katsoa. Teatterin estradille pääsivät muun akrobaattitaiteilija, breikkauksen maailmanmestari ja Ruotsin Idols-voittaja.

Tekijöiden mukaan musikaali haluaa enemmän kuin viihdyttää: se petaa teatterin tulevaisuutta tekemällä toisesta kotimaisesta kielestä kiinnostavan.

- Haluamme pölyt pois ruotsin opetuksesta ja koko ruotsinkielisestä kulttuurista Suomessa, toteaa PlayMe -konseptivastaava Thomas Forsström.

3000 ruotsinopettajaa tekeekin nyt työtään popin tahdissa ja PlayMe-nettitehtävien parissa. Monitasoisella musikaalilla on myös syvällinen sanoma

- Kun ihminen haluaa olla rakastettu ja hyväksytty, niin hirveän helposti sitä lähdetään hakemaan jostakin muualta. "Total makeover" on päivän sana, mutta toivoisin tämän päivän nuoren ajattelevankin, että se lähtee täältä omasta itsestä, sanoo Svenska Teaternin PlayMe:n ohjaaja Maria Sid.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 7.9.2009)

Milos Rosaksen kappale Mister Famous PlayMe-musikaalin pressi-infosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.