Svenska Kulturfonden ei vielä tue Guggenheim-kilpailua

Guggenheim-säätiö aikoo viedä eteenpäin suunnitelmiaan Helsingin Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailusta. Kilpailun rahoittaja Svenska Kulturfonden kuitenkin lykkäsi tänään hakemuksen käsittelyä.

Guggenheimin varajohtaja Ari Wiseman sanoo, että päätös ei vaikuta kilpailuun tai sen aikatauluun. 

Wiseman ilmoitti viestintätoimisto Milttonin kautta, että kilpailu on tarkoitus käynnistää kevään aikana. 

- Keskusteluidemme perusteella ymmärrämme, että säätiö tarvitsee enemmän aikaa päättää rahoituksesta, hän viestitti. 

Kulturfondenin hallitus oli tänään koolla. Ratkaisu asiassa tehdään tällä tietoa viimeistään 4. kesäkuuta. 

Hufvudstadsbladet kertoi torstaina, että Guggenheim-säätiö olisi saanut kokoon tarvittavan rahoituksen museon arkkitehtuurikilpailua varten. Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailun budjetti on noin 2,2 miljoonaa euroa. 

Useita palasia auki 

Kulturfondenin hallitus päätti marraskuussa varata 500 000 euroa kilpailuun. 

Säätiön aikeet avustaa Guggenheimin arkkitehtikilpailua ovat herättäneet julkista keskustelua. Säätiö on halunnut täyden varmuuden siitä, että avustus on lainmukainen. Asiasta on pyydetty lakimiesten lausuntoja. Kulturfonden on myös päättänyt, että se voi tukea kisaa vain siinä tapauksessa, että kilpailulla on suomalainen järjestäjä ja muitakin rahoittajia. 

Kulturfondenin hallituksen puheenjohtajan Björn Teirin mukaan kilpailun rahoituksessa on useita auki olevia asioita.   

Wiseman ei tarkenna, kuinka paljon kilpailun rahoituksesta vielä puuttuu, mutta keskustelu rahoittajien ja mahdollisten rahoittajien kanssa jatkuu. Rahoituksesta kerrotaan kilpailun julkistamisen yhteydessä, kertoi Wiseman STT:lle sähköpostitse viestintätoimiston välityksellä. 

Guggenheim-säätiöstä kerrotaan STT:lle, että kaksivaiheisen kilpailun tarkka alkamisajankohta julkistetaan parin viikon kuluessa. Tuomaristoon tulee sekä suomalaisia että ulkomaalaisia jäseniä. Kilpailua varten on varattu tontti Helsingin Etelärannasta. 

Lue myös:

    Uusimmat